Flaixos per a la història

‘Pessebrisme tarragoní’

El dia 7 de desembre de 1978, amb motiu del cinquantenari de l’Associació Pessebrista de Tarragona, veia la llum la publicació ‘Pessebrisme Tarragoní’ escrita conjuntament per Mn. Salvador Ramon i Vinyes i el Sr. Jordi Morant i Clanxet. L’edició va anar a càrrec de l’Associació Pessebrista de Tarragona.
En el llibre es fa una síntesi històrica del pessebrisme tarragoní des de meitats del segle XIX fins a l’any 1978. Acaba amb la relació de noms de les persones que van formar part de la Comissió encarregada d’organitzar els actes del cinquantenari. En un apèndix també hi consta el nom dels pessebristes i entitats premiats en els diferents concursos que s’han organitzat.
A l’interior hi ha diferents fotografies de pessebres, i a la portada s’hi pot veure el primer pessebre construït a la Catedral de Tarragona l’any 1969, amb figures dels segles XVIII i XIX.