Sense categoria

Pessebres als Mercats · 2020

Igual com els darrers dos anys, l’associació està present als mercats de Tarragona. Al Mercat Central es pot veure una obra de Joaquim Nolla. Coincidint amb el 20è aniversari de la declaració de Tarragona Patrimoni de la Humanitat, el diorama presenta l’Adoració dels Reis en un ambient que ens recorda la sala principal de la que fou la vil·la romana de Centcelles. Les figures han estat modelades pels germans Castells (Barcelona).

Però enguany també es poden visitar dos pessebres al Mercat de Torreforta. L’un, ambientat al Mas Sordé. Amb el temps, en aquest mas d’origen medieval, s’hi han fet diferents modificacions. Així, a principis del segle XX es va construir l’edifici principal, obra de l’arquitecte Josep M. Pujol, que destaca per la cúpula amb què està coronat. El pessebre és obra de Lourdes Banqué. L’altre pessebre és un curiós treball realitzat per Enric Vilaró, amb figures i ambientació de Playmobil.

El diorames es poden veure des del 27 de novembre fins al 8 de gener durant l’horari d’obertura dels mercats.