Exposicions

Exposició de Diorames i Pessebres “El Pessebre: del popular a l’artístic” Nadal 2021

Enguany, la mostra de pessebres i diorames de l’associació té lloc a l’Antiga Audiència (Pl. del Pallol, 3 · Tarragona).

“El Pessebre: Del popular a l’artístic” és una exposició que vol oferir al visitant dues visions diferents del pessebre, segons les tècniques utilitzades en el seu muntatge.

El pessebre conegut com a popular es construeix utilitzant principalment materials considerats tradicionals, com suro, molsa, terra, pedres, papers decorats…, i que normalment es presenta de forma oberta o només amb un celatge en una de les cares.

En un pessebre artístic, l’autor crea les construccions i els seus entorns acostant-se a la realitat, aplicant les regles de la perspectiva i mantenint la proporcionalitat amb les figures. Els materials utilitzats són molt diversos, com el guix, la fusta, el poliestirè, terres, pintures. Aquests pessebres acostumen a ser del tipus tancat, i es poden veure a través d’una obertura, tot i que també se’n poden veure d’oberts.

L’exposició es pot visitar del 8 de desembre de 2021 al 9 de gener de 2022.

Feiners, de 10h a 20h / Dissabtes i festius, de 10h a 14h.

Per veure les imatges ampliades en format Galeria, fes ‘clic’ damunt del text de cada diorama. I desplaça’t amb les fletxes laterals < i > per anar passant-les.

Els diorames i exposicions d’aquest Nadal han estat possibles gràcies als treballs del pessebristes:

Lourdes Banqué · Josep M. Borrut · Magí Ferrer · Xavi Fort · Gloria García · Pere Gras · José M. Jiménez · M. Antonia Martorell · Lourdes Navarrete · Joaquim Nolla · Joan Plana · Josep Puig · Àngel Puértolas · Sebastià Roch · Luís Ruíz · Roger Solé · Xavier Virgili