Activitats, Exposicions, Notícies

Exposició “El Pessebrisme: història, cultura i tradició” 2021

El passat dissabte 11 de desembre va tenir lloc la inauguració de l’exposició “El Pessebrisme: història, cultura i tradició”. Aquesta inauguració va anar a càrrec de Cori Camps, vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la Universitat Rovira i Virgili, amb la presència de Josep Maria Borrut, president de l’Associació Pessebrista de Tarragona i Maria Antonia Martorell, presidenta de la Federación Española de Belenistas.

Explicacions de Josep M. Borrut, president de l’Associació Pessebrista de Tarragona, amb la presència de Cori Camps (esquerra), vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la URV, que va inaugurar l’exposició, i Maria Antonia Martorell (centre), presidenta de la Federación Española de Belenistas i coordinadora de l’exposició.

Josep Maria Borrut va manifestar que un dels objectius d’aquesta exposició és apropar el món del pessebrisme a la comunitat universitària.

L’exposició està formada per diversos llibres dels fons bibliogràfic de l’entitat i d’alguns socis, organitzats en diferents eixos: història i etnografia del Nadal i el pessebre, el procés de construcció del pessebre, les figures als pessebres i la tradició d’aquesta pràctica arreu del món. També s’hi inclouen documents històrics de la pròpia entitat i podrem visionar-hi, a través d’un vídeo, alguns dels treballs elaborats per pessebristes de Tarragona. La mostra també exhibeix el procés de creació, en quatre etapes, partint d’una maqueta feta amb cartró, que acaba amb una construcció definida del tot.

L’exposició, organitzada per l’Associació Pessebrista de Tarragona, es pot visitar, al vestíbul del CRAI, fins al 9 de gener.