Notícies

L’APT assisteix a la 50a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

El diumenge 2 d’octubre va tenir lloc a Terrassa la 50a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, organitzada per l’Agrupació Pessebrista de Terrassa. Una trobada que feia ja dos anys que s’havia celebrar però, a causa de la pandèmia i les restriccions de la Covid-19, s’havia ajornat. Maria Antònia Martorell hi va assistir en representació de l’Associació Pessebrista de Tarragona.

Un cop arribats els participants al recinte de l’Escola Pia de la ciutat, es va poder gaudir d’un bon esmorzar. Un bon moment p el retrobament, les salutacions i les primeres converses compartint records i experiències.

Poc després van tenir lloc l’obertura de l’exposició de pessebres al soterrani de l’Atri de la Catedral del Sant Esperit i la missa. També es va poder participar de diferents visites guiades per la ciutat i el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

Passat el migdia, el Cinema Catalunya va ser l’escenari per als diferents parlaments i per projectar uns vídeos de rememoració de  trobades anteriors.

Durant el dinar de germanor, al menjador de l’Escola Pia, van estar exposats els cartells de les cinquanta trobades de celebració, així com l’exposició Pessebre i Pessebrisme. Entre els cartells, el que corresponia a la 39a Trobada, organitzada el 2008 per la nostra entitat.

El lliurament de l’obsequi de l’Associació Pessebrista de Terrassa a les associacions i entitats participants, i el lliurament del Fanalet al Grup de Pessebristes de Maó, que organitzarà la propera Trobada a la primavera del 2023, van ser els actes amb els que es va concloure un assolellat dia de pessebrisme.