Pas del Descendiment de la Creu
Notícies

El Pas del Descendiment de la Creu serà al carrer aquesta Setmana Santa

El Pas del Descendiment de la Creu serà al carrer aquesta Setmana Santa

Fa només un any, el Pas del Descendiment patia una avaria que en malmetia el xassís. La Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu va decidir que el Divendres Sant d’aquest 2023 el pas no sortiria. Una decisió més dolorosa tenint en compte que enguany l’associació commemora el seu 75è aniversari.

L’Associació Pessebrista de Tarragona, conscient de la paradoxal coincidència, els ha volgut retre un homenatge. Així, el Diorama de Passió que cada any fan els pessebristes, s’ha dedicat al Descendiment de la Creu.

Construït a mode de retallable sobre la base de poliestirè i tenint en compte les tècniques de la perspectiva, el diorama reprodueix el pas del misteri a través del Portal de Sant Antoni, i ha estat elaborat per Gloria García, Quim Nolla i Josep M. Borrut. I ha comptat amb la valuosa col·laboració de Josep Ferrer (FER-VI) i de la pròpia congregació.

Es pot dir, doncs, que el Pas del Descendiment sí que enguany sortirà al carrer. Es pot veure en processó al diorama que hi ha al costat de la porta de l’entrada de la Cripta de l’Església de Sant Antoni de Pàdua (Caputxins), a la Rambla Nova núm. 105, de Tarragona.