Notícies

L’Associació Pessebrista de Tarragona assisteix al XXII Congrés Internacional Un-Foe-Prae i al LXI Congreso Nacional Belenista

Amb l’inspirador lema “Franciscus 1223-2023“, va culminar amb gran èxit el XXII Congrés Internacional Un-Foe-Prae i el LXI Congreso Nacional Belenista, celebrats aquest any a terres andaluses. Les ciutats de Sevilla, Jerez, Córdoba, San Fernando i Mollina van ser les amfitriones, seleccionades gràcies a l’estreta col·laboració entre la Federación Española de Belenistas, la Federació Catalana de Pessebristes, l’Associació de Pessebristes de Barcelona i l’Associació de Pessebristes de Guipúzkoa, que van presentar amb èxit la candidatura d’Espanya davant la Un-Foe-Prae el 2017.

Des del 29 d’octubre fins al 5 de novembre, Espanya es va convertir en l’epicentre del pessebrisme, congregant més de 500 pessebristes de més de 25 països. La presència de l’Associació Pessebrista de Tarragona va ser destacada, amb diversos membres que hi van participar activament.

Una oportunitat per reflexionar sobre la riquesa i diversitat cultural

L’esdeveniment va destacar la importància cultural, històrica, artística i patrimonial del pessebrisme, proporcionant als participants una valuosa oportunitat per reflexionar sobre la riquesa i diversitat cultural representada per les diferents poblacions. Els assistents van tenir el privilegi de meravellar-se amb pessebres d’una qualitat excepcional, a més de gaudir d’exposicions i tallers únics que van ressaltar la mestria artística i la creativitat dels participants.

Josep M. Borrut rep el Trofeo Federación

En la cerimònia de clausura del Congrés es van lliurar diversos guardons, entre ells els Trofeus FEB a destacats pessebristes. El president de l’Associació, Josep Maria Borrut, va rebre de mans de Maria Antonia Martorell, presidenta de la FEB, en representació de la nostra Associació, el distingit Trofeu FEB 2023. El congrés també va servir com a plataforma per reafirmar el compromís compartit de preservar i promoure el pessebrisme com a una tradició viva. A la conclusió de l’esdeveniment els pessebristes van tornar als seus llocs d’origen amb la satisfacció d’haver reforçat la xarxa internacional de pessebristes i amb la certesa que la seva feina contribuirà al llegat cultural que transcendeix fronteres.