Notícies

L’Associació Pessebrista de Tarragona torna a assumir la presidència de la Federación Española de Belenistas

La tarda del passat dissabte 15 de juny, a Madrid, a la sala de reunions de la Basílica de Jesús de Medinacelli, va tenir lloc l’Assemblea General Extraordinària de la Federación Española de Belenistas (FEB), en la qual es va escollir la Junta Directiva per als pròxims quatre anys. La nostra associació es va presentar com a candidata per a la presidència i la tresoreria, amb el suport de la Asociación de Belenistas de Madrid per a la secretaria. A més, la Asociación Belenista de Álava, la Asociación de Belenistas de Valencia i l’Associació de Pessebristes de Barcelona es van presentar com a candidates a les vocalies de les comissions de Comunicació i Publicacions, Organització i Planificació, i Congressos i Esdeveniments, respectivament.

Després de la presentació del programa per al pròxim quadrienni per part de Maria Antonia Martorell Poveda, candidata a la presidència en representació de la nostra entitat, es va procedir a les votacions, quedant conformada la Junta Directiva de la FEB de la següent manera:

Presidència: Associació Pessebrista de Tarragona

Secretaria: Asociación de Belenistas de Madrid

Tresoreria: Associació Pessebrista de Tarragona

Comissió de Organització i Planificació: Asociación de Belenistas de Valencia 

Comissió de Congressos i Esdeveniments: Associació de Pessebristes de Barcelona

Comissió de Comunicació i Publicacions: Asociación Belenista de Álava

Aquesta elecció representa una oportunitat per enfortir i consolidar el treball fet en els últims anys, així com per impulsar nous projectes que promoguin el pessebrisme. Tal com es va fer palès en la presentació del programa de treball, els membres d’aquesta Junta estan compromesos i decidits a treballar conjuntament per aconseguir els objectius marcats i continuar fomentant la nostra passió pel pessebrisme. De manera molt especial, l’objectiu principal i transversal del programa és assolir la declaració del Pessebrisme com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO. Altres línies de treball de la Junta en aquesta nova etapa inclouen la visibilitat i internacionalització de la FEB, la revisió i actualització d’estatuts i reglaments, la imatge federativa, el reforç de les comissions, la dinamització i consolidació d’activitats, la formació i desenvolupament de capacitats, les activitats formatives i l’intercanvi de coneixements, la promoció i divulgació educativa del pessebrisme, i la integració del pessebrisme en el currículum formatiu dels joves.

L’Associació Pessebrista de Tarragona agraeix a totes les entitats que amb el seu vot li han donat la confiança per continuar. Al mateix temps, se sent orgullosa de liderar aquesta nova etapa, reafirmant el compromís i dedicació amb el pessebrisme, així com amb la seva promoció, difusió i preservació com a manifestació cultural del patrimoni. L’Associació Pessebrista de Tarragona espera que aquests quatre anys donin els fruits que tots s’ha proposat i representin una època de creixement, innovació i èxit per a tot el pessebrisme.