Notícies

Es compleixen les expectatives del seminari “Pessebrisme i Patrimoni”

El dissabte passat, 4 de maig, l’Associació Pessebrista de Tarragona va ser la amfitriona en l’organització, al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, del seminari “Pessebrisme i Patrimoni”.

Aquest esdeveniment va ser impulsat per la Federació Catalana de Pessebristes i la UN.FOE.PRAE, amb el suport de la Universitat Rovira i Virgili i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Prop de vint entitats, principalment associacions de pessebristes de Catalunya i de la Comunitat Valenciana, juntament amb representants de la UN.FOE.PRAE i altres participants del món de l’associacionisme cultural, museus i història de l’art, van participar en aquest fòrum de debat i reflexió sobre el pessebrisme i el seu paper dins de la nostra cultura popular.

Durant el dia, amb les intervencions de Manel Delgado, Letizia Arbeteta, Enric Benavent, Gemma Aguilera, Vinyet Panyella, Jordi Montlló, Nil Rider i Pau Llacuna, vam tenir l’oportunitat de compartir diverses perspectives sobre el pessebrisme i la seva rellevància en el teixit cultural, com a part important del nostre Patrimoni Cultural Immaterial i com a expressió de la nostra identitat col·lectiva.

Els ponents van abordar temes com les metàfores, la simbologia, el significat de la tradició, el sentiment de comunitat, l’herència cultural, la visibilitat, la transnacionalitat i altres qüestions rellevants. Tots van coincidir en la importància de reconèixer el pessebrisme com una pràctica internacional, amb potencial intercultural, digna de ser reconeguda per la UNESCO.

El missatge final del seminari va ser clar: és crucial continuar treballant de manera col·laborativa i organitzada per preservar i salvaguardar el pessebrisme.

En resum i sense cap mena de dubte, una jornada enriquidora, plena d’aprenentatge, reflexió i celebració.

Des de la nostra entitat agraïm sincerament tot el suport rebut i la participació de tots els assistents.

Per més informació, podeu llegir la crònica que n’ha fet l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català: https://www.ens.cat/noticia/el-pessebrisme-es-repensa-1079

o la d’en Guillem Carreras a la pàgina de Tornaveu:
https://www.tornaveu.cat/debat/el-pessebrisme-es-repensa-39154