Notícies

Maria Antònia Martorell, nova presidenta de la FEB

Després del pertinent i dolorós dol per la mort del nostre estimat amic i soci Carles Tarragó Gatell, coincidint en el temps amb el desenvolupament de la campanya de Nadal 2020, el passat dia 4 de febrer la Junta Directiva de I’Associació Pessebrista de Tarragona va prendre la decisió de continuar amb la tasca de presidir la Federación Española de Belenistas per a la qual fou elegida el mes de juny de 2018, el mandat de la qual finalitzarà el juny de 2022.
Com a conseqüència i per tal de cobrir la vacant, l’Associació Pessebrista de Tarragona ha escollit Maria Antonia Martorell Poveda, que assumirà el càrrec de Presidenta Honorària, recollit al nostre reglament de règim intern, que, entre les seves funcions, té la d’exercir de representant institucional oficial davant la Federación.

Maria Antònia Martorell és infermera i doctora en Antropologia Social i Cultural. Es dedica a la docència i a la investigació en el Departament d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona). I és membre de l’Associació Pessebrista de Tarragona i de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

En paraules seves, em considero pessebrista ‘en construcció’, formant-me a través dels tallers de la meva Associació de Tarragona, i a Barcelona de la mà de mestre artesà Agustí Térmens. A més, altres activitats, congressos i tallers m’ajuden en aquest aprenentatge. Com ‘pessebròloga’ incipient, el meu interès per aquest món m’ha portat a iniciar una investigació basada en un estudi etnogràfic sobre el pessebrisme, a partir de l’anàlisi dels casos que em són més propers: Tarragona i Barcelona. El treball documental i d’arxiu i, sobretot, les entrevistes en profunditat amb pessebristes són claus per a aquest projecte. Afronto amb molta il·lusió i entusiasme la meva participació en la FEB. Estic segura que podré comptar amb la col·laboració, amb l’ajuda i suport de tots i totes per continuar endavant amb els reptes i projectes que ens suposa el pessebrisme a hores d’ara, i als que tant impuls va donar el nostre estimat Carles.